Вінницькі загальноосвітні заклади досить «просунуті» у напрямку використання сучасний комп’ютерних технологій. Підтвердженням цього є успішне функціонування Лабораторії інформаційних та комунікаційних технологій ФМГ №17, яка відома у всій Україні і за її межами, наявність у кожного навчального закладу (школах і садках) свого сайту, постійне використання у навчально-виховному процесі мультимедійних матеріалів та вдосконалення навичок користування комп’ютером вчителів та учнів. Окрім цього, між навчальними закладами та департаментом освіти міської ради ще кілька років тому було запроваджено електронний документообіг. А з грудня у місті запрацює електронна черга у дитячі садки.

Вінницькі школярі ще з початкових класів починають знайомитись із можливостями глобального простору мережі Інтернет, тому дуже важливо ще з раннього віку формувати у них навички безпечного користування можливостями «віртуального світу». Проект компанії «Київстар» має два напрямки. Перший – це забезпечення двох вінницьких шкіл безкоштовним доступом до Інтернет, другий – це навчання дітей та батьків безпеці користування можливостями мережі. Окрім цього, до ініціативи мобільного оператора приєднався і відомий розробник антивірусних програм «Лабораторія Касперського», який безкоштовно надав школам програмні засоби захисту.

Під час зустрічі у технічному ліцеї директор Київської філії «Київстар» Сергій Колобов та заступник Вінницького міського голови Володимир Слишинський говорили про продовження співпраці. «Я сподіваюсь, що ми і надалі будемо співпрацювати із компанією та розширювати кількість навчальних закладів, в яких буде можливість безкоштовного користування Інтернетом, адже майбутнє саме за інформаційними технологіями, - говорить Володимир Слишинський. – Взагалі, у Вінниці дуже розвинуті інформаційні технології, усі наші загальноосвітні заклади під’єднані в єдину мережу освітянської лабораторії, де учні та викладачі мають доступ до порталу, отримують завдання та уроки. Тобто на сьогоднішній день створено досить потужну базу для забезпечення освітянського процесу, а спільний проект з мобільним оператором дозволить підсилити цю роботу».

«Мета «Київстар» зробити Інтернет доступним кожному українцю і ми впевнено до неї рухаємося. Наша відповідальність полягає в тому, щоб технології, які стають частиною життя українців, були безпечними і приносили максимум користі українським сім\'ям і суспільству. Це системна послідовна робота, спрямована на покращення життя людей вже сьогодні. Ми відповідальний партнер, який підтверджує наміри про співпрацю конкретними реалізованими проектами, в даному випадку реалізованими у Вінниці – в інтересах громади», – каже директор Київської філії «Київстар» Сергій Колобов

Під час відкритого уроку учні техліцею провели он-лайн конференцію між двома закладами та взяли участь у навчальному квесті, який наочно демонстрував, як саме потрібно безпечно користуватися Інтернетом.



Переглядів: 3873
Поширень: 0