Раніше за бажанням рідних у морзі мерців могли лише зберігати чи готувати до похорону, то згідно з новим Кримінальним кодексом, ховати чи не ховати, вирішуєте вже не ви, а прокуратура. При цьому обов’язковий розтин застосовуватимуть тільки в окремих випадках.

До 28 листопада КП “Вінницька спеціалізована ритуальна служба” працювала так, як і раніше, за старою схемою, бо, як пояснює її директор Володимир Васільєв, саме після цієї дати мали запрацювати нововведення у ритуальній службі.

- Ми обговорювали це питання із правоохоронними органами, - пояснює директор КП “ВСРС” Володимир Васільєв. - Ніякої часової затримки під час поховань немає. Але у обід 28 листопада мене інформували про те, що нові положення кодексу скасують. Чи це так? Далі буде видно. Поки працюємо так, як працювали до цього, за старою схемою.

Тож у Вінниці про черги небіжчиків не чули. Тай за день у Вінниці ховають, якщо не брати до уваги статистику мерців, похованням яких займаються приватні фірми, порядка п’яти осіб. А от у столиці небіжчики без дозволу на поховання лежать по п’ять, а то й більше днів.



Переглядів: 3791
Поширень: 0