Три години тому у Вінниці розпочалася хурделиця. На прибирання міських вулиць уже вийшло 10 одиниць техніки. Вінницькі магістралі посипають сіллю та розчищають від опадів. За словами заступника директора міського департаменту комунального господарства та благоустрою Юрія Павлінчука, особливу увагу прибиральники приділяють шляхам на підйомах, адже у таких місцях найчастіше стаються аварії. У той же час тракторами та вручну розчищаються від снігу і тротуари.

Ще місяць тому комунальники забезпечили піщано-соляною сумішшю приватний сектор. Біля зупинок громадського транспорту, на підйомах та вулицях з приватною забудовою обабіч доріг працівники комунальних служб повисипали суміш для використання під час снігопадів. За необхідності мешканці приватних будинків можуть використовувати їх самостійно.

Якщо снігопад не припиниться – на прибирання вулиць міста вийде додаткова техніка. Однак, на деякі вулиці та провулки приватного сектору машини не мають можливості проїхати, тому мешканці можуть скористатись сумішшю та самостійно прибрати біля своїх домоволодінь.

Загалом же на вулицях Вінниці в зимовий період цьогоріч працюватиме 63 одиниці техніки. Наразі комунальники вже закупили 5200 тон солі та 2200 т відсіву. ​



Переглядів: 4640
Поширень: 0