Українцям доведеться розщедритися на новорічний стіл. У середньому кожна родина на новорічні страви витратить більше, ніж минулого року. Горілка, олів\'є, мандарини та інші стандартні закуски і випивка коштуватимуть майже тисячу гривень.

До Нового року залишився місяць, а українці вже почали робити закупівлі на святковий стіл. Так виходить дешевше, адже ціни, наприклад, на м\'ясо з дня на день підуть вгору. Так у стандартне меню без надмірностей для компанії з чотирьох дорослих і двох дітей входять 2 пляшки шампанського, олів\'є, м\'ясопродукти, морепродукти, молокопродукти (масло та сир), безалкогольні напої, овочі і фрукти. Як десерт - Київський торт. В сумі обходиться в 950 гривень.

Як виявилося, зустріти рік Чорної Змії обійдеться трохи дорожче, ніж рік Дракона перш за все тому, що збільшилися ціни на спиртне (через акцизи), а також на ікру, безалкогольні напої і солодке. Інші продукти в сумі теж стали трохи дорожчими. Натомість середня зарплата в країні з початку року збільшилася  на 9%, або на 250 грн. А новорічний стіл подорожчав  на 6%. Зазначимо, що ялинки на Новий рік у Вінниці будуть коштувати від 60 гривень. Подробиці у відеосюжеті.



Переглядів: 5587
Поширень: 0