Про це йдеться в проекті постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Правил дорожнього руху, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 10 жовтня 2001 р. № 1306», текст якої мають у розпорядженні повідомляють «Коментарі».

Зокрема, згідно із запропонованими правилами, водієві забороняється «під час вимушеної зупинки в темний час доби та в умовах недостатньої видимості знаходитися на проїжджій частині без сигнального жилета помаранчевого кольору».

Також нові правила зобов´яжуть пішоходів, мати на одязі світловідбивні елементи «в темну пору доби та в умовах недостатньої видимості». Діючі ж ПДР припускають наявність на одязі пішоходів світловідбивних елементів «за можливості».

Крім того, проект змін правил дорожнього руху передбачає, що «з 1 жовтня по 1 травня на всіх механічних транспортних засобах поза населеними пунктами повинні бути включені денні ходові вогні, а в разі їх відсутності у конструкції транспортного засобу - ближнє світло фар».

Також пропонується заборонити стоянку на газонах та використання автомобілів, на яких встановлені шини, котрі «не відповідають сезону експлуатації».

У ДАІ запропонували всім зацікавленим сторонам вносити до проекту постанови свої зауваження та пропозиції до 30 грудня.



Переглядів: 3780
Поширень: 0