В серпні поточного року розпочалось будівництво третього муніципального будинку на провулку Щорса. Проект передбачає будівництво десятиповерхівки на 140 квартир (81 – однокімнатна, 39 двокімнатних та 20 трикімнатних квартир). Із загальної кількості квартир 80 буде реалізовано в рамках програми «Муніципальне житло», а решта – в рамках державної програми здешевлення іпотечних житлових кредитів для придбання доступного житла.

Будівництво третього муніципального будинку

За інформацією директора департаменту економіки та інвестицій Галини Якубович, новий будинок планується здати в експлуатації наприкінці 2013-го на початку 2014 року. «Все залежатиме від фінансування, проте на сьогоднішній день ми бачимо, що процес реалізації квартир йде стабільно, таке житло користуються попитом, - говорить Галина Якубович. – Крім того, аналізуючи процес продажу, хочу сказати, що ми плануємо здійснити перерозподіл, а саме збільшити кількість квартир по програмі «Муніципального житла» за рахунок тих, які мали реалізовуватись в рамках державної програми доступного житла».

Будівництво третього муніципального будинку

Проект третього муніципального будинку також передбачає благоустрій прибудинкової території, будівництво сучасного дитячого майданчика тощо. Крім того, будинок по вулиці Щорса будуватиметься із використанням нових енергозберігаючих технологій по його утепленню.

Довідка:

Програма «Муніципальне житло м.Вінниця» була започаткована у Вінниці три роки тому. Вона передбачає можливість придбання житла за ціною, нижчою від ринкової. В рамках цієї програми у місті вже збудовано дві муніципальні багатоповерхівки, а отже, майже три сотні вінничан, працівників бюджетної сфери та комунального господарства змогли придбати житло у розстрочку. Вартість 1 кв. м загальної площі житла у будинку на провулку Щорса складає 5300 грн. ​



Переглядів: 5271
Поширень: 0