Навіть якщо людина і перебуває у місцях позбавлення волі, але можливість реалізовувати свої права повинна бути завжди. Так у Вінницькій в\'язниці в рамках Всеукраїнського тижня права та з метою підвищення знань щодо захисту прав людини були проведенні виховні уроки.

Хоча й за ґратами, але з зошитами та ручками у руках, неповнолітні й довічно засуджені однаково уважно слухають урок з права, під час якого було надано інформацію про законодавство, його історію та закони України.

Керівництво закладу зазначає, що подібні заходи відбуваються в них вже не в перше і спрямовані вони окрім просвітницького напрямку також і на безпосередню допомогу особам, що звільняються з місць позбавлення волі.

Неабияке зацікавлення та масу запитань у засуджених викликав і новий кримінально процесуальний кодекс який набув чинності 20 листопада поточного року.

За словами експерта подібні зустрічі дуже корисні для ув\'язнених, адже перебуваючи в постійній ізоляції мало звідки можна отримувати свіжу а головне достовірну інформацію. Самі ж засудженні теж відзначають неабияку користь від подібних зустрічей, незважаючи на повну забезпеченість літературою та доступом до преси, все ж таки дізнатись новини з перших вуст набагато цікавіше.

Окрім інформаційно-правої консультації ув\'язнені можуть отримати також і повноцінну юридичну допомогу. Як показує практика користь від проведення таких заходів важко переоцінити, тому що відбування покарання часто є наслідком відсутності правових знань та навиків право слухняної поведінки у суспільстві.



Переглядів: 3249
Поширень: 0