Свято встановлено в Україні «…враховуючи значний внесок архівних установ України у розвиток вітчизняної науки і культури, інші сфери життя суспільства, необхідність подальшого вдосконалення архівної справи та на підтримку ініціативи працівників архівних установ…» згідно з Указом Президента України «Про День працівників архівних установ» від 30 жовтня 1998 року № 1200/98.

Вінницький архів зберігає тисячі екземплярів рідкісних документів. Більшість з цих документів видають користувачам в електронному вигляді.

Лише минулого року працівники архіву відсканували 250 тисяч копій документів. Також, крім збереження документів, архівні працівники виконують запити громадян майнового та особистого характеру, - розповів  директор Державного архіву Вінницької області Юрій Легун.

- Багато запитів щодо уточення обставин смерті своїх рідних в часи репресій, - говорить директор Державного архіву Вінницької області Юрій Легун. - Також багато запитів з-за кордону - з Німеччини, США - щодо підтвердження перебування в гето. Очевидно це все таки, якісь виплати, які люди отрмиують у себе на батьківщині і для них ця інформація важлива. До нас йдуть матеріали постійного зберігання. А от віс матеріали особового складу, тобто зарлати, стаж роботи все, що потім необхідно для оформлення стажу, зберігається в міському архіві.



Переглядів: 5062
Поширень: 0