У Краматорську Донецької області через проблемі з виплатою зарплат з 27 грудня зупинено тролейбуси і трамваї на всіх маршрутах міста. Водії пішли у відпустку без утримання. Про це повідомляє "Українська правда".

"Так, сьогодні не вишли на маршрути ні тролейбуси, ні трамваї. Так, там проблема із зарплатою. Але проблема набагато глибша, і вирішується не на міському рівні", - відповіли у виконкомі Краматорська.

Водночас, за інформацією місцевого сайту "Новости Краматорска", директор Комунального підприємства "Краматорське трамвайно-тролейбусне управління" Сергій Шацький, повідомив, що з 27 грудня в безоплатну відпустку пішов весь колектив підприємства, усі 300 осіб.

"Хто пішов в безоплатну відпустку за сімейними обставинами, хто через відсутність заробітної плати. І я їх можу зрозуміти. На сьогодні ми недоотримали з обласного бюджету 3 млн. грн. З місцевого бюджету, який виділив підприємству 880 тис. грн, ми гроші теж ще не одержали", - сказав він.

"Хоча всі документи у нас підписано. Три дні нам казначейство говорило, приходьте завтра. Відповідно це саме ми говорили і людям. Але грошей так і немає", - пояснив Шацький.

При цьому він додав, що згідно із законом він не має права відмовити працівникам у праві на безоплатну відпустку.

За словами керівника КП, гроші з місцевого бюджету не платять, тому що немає вказівки з Донецька.

"Сподіваємося, що як тільки нам перерахують гроші, трамваї і тролейбуси вийдуть на лінію. Хоча все залежатиме від того, скільки дадуть", - відзначив Шацький.

Некраща ситуація з громадсьм транспортом і у Львові. Там  27 грудня, 150 працівників ЛКП «Львівелектротрансу» пікетували стіни Львівської облдержадміністрації. Мітингувальники вимагали виплатити їм заробітну плату.

Працівники «Львівелектротрансу» вимагали у посадовців понад 5 мільйонів гривень. Це ті гроші, які столичні чиновники повинні переказати із держбюджету за проїзд пільговиків. Оскільки цього не зробили, працівники «Львівелектротрансу» не отримують зарплати ще з листопада. За цей місяць їм заплатили лише 20% від усієї суми. Працівники запевняють, що мітингуватимуть доти, поки столичні посадовці не перекажуть заборговані гроші.

«У нас багато працюють людей, які є подружжям. Зрозуміло, що їм треба оплатити комунальні послуги, треба дати дітям. Зрештою, це ж кінець року і скоро свята», - зазначив голова профспілки Львівського трамвайного депо Юрій Оприск.

А Віктор Чайко, заступник начальника управління розвитку інфраструктури Львівської облдержадміністрації, запевнив, що стовідсоткове вирішення цієї проблеми залежить не від них.

В той час, коли  працівникам громадського транспорту  Криматорська та Львова перед новорічними святами доводиться виборювати заробітні плати на Вінниччині в цей час усе спокійно.

Громадський транспорт у Вінниці  їздить стабільно, майже без затримок. Єдине, що може завадити приїхати на зупинку згідно графіку тролейбуса або ж трамвая - ДТП, або ж поломка на лінії.

У цьому році працівники Вінницького ТТУ розпочали  модернізацію  старих тролейбусів. «Цього року ми маємо 20 модернізованих тролейбусів. В наступному буде іще 40. Таким чином, ми зі 111 одиниць зможемо отримати в нормальному відновленому стані вже більше 50 % тролейбусного парку міста. А ще я би хотів, щоб на початку наступного року на розгляд виконкому вами було винесено комплексну програму модернізації пасажирських перевезень у місті», - про це повідомив мер міста Володимир Гройсман.

Ціни на громадський транспорт у нашому місті не підійматимуть. Про це нещодавно повідомив мер міста Володимир Гройсман.

В суботу, 29 грудня, який стане останнім робочим днем 2012 року, муніципальний транспорт Вінниці працюватиме як у звичайний будній день. А на новорічні свята, коли вінничани відпочиватимуть, транспорт ТТУ буде рухатись за графіком вихідного дня. 31 грудня він буде працювати майже всю новорічну ніч.

Крім того, 31 грудня, 1 і 7 січня громадський транспорт Вінниці перевозитиме вінничан безкоштовно.



Переглядів: 4146
Поширень: 0