Пропрацювавши місяць на посаді начальника УДСБЕЗ УМВС у Вінницькій області, Іван Наумов розповів про свої перші напрацювання у розкритті правопорушень у сфері економіки.

прес-конференція

- Вивчивши ситуацію, яка склалась на території Вінниччини, я з впевненістю можу сказати, що регіон непростий. В першу чергу це пов’язано з тим, що область прикордонна. Через це виникають проблеми з незаконним обігом на території регіону підакцизних товарів, зокрема тютюнових та спиртовмісних. Тому значна увага працівників УДСБЕЗ буде зосереджена на виявлення правопорушень у спиртовій галузі, - говорить Іван Наумов.

Керівник зупинився на пріоритетних напрямках з огляду на вимоги МВС з урахуванням регіональних аспектів. Зокрема, виявлення протиправних діянь у сільськогосподарській, земельній сфері, молочній галузі, а також виявлення фактів надання послуг забороненого законодавством грального бізнесу та незаконних валютних операцій. Так, нещодавно в місті Вінниці були закриті дві букмекерські контори, діяльність яких заборонена законом.

Наприкінці минулого року працівниками УДСБЕЗ було проведено оперативно-профілактичне відпрацювання щодо виявлення фактів незаконного здійснення валютних операцій на ринках міста, за результатами якого було складено дев’ять адміністративних протоколів та вилучено майже 20 тисяч гривень на користь держави. Нагадаймо, 5 січня біля ринку "Урожай" затримали вінничанина за незаконні валютні операції.

За словами Івана Наумова, найважливішим питанням залишається виявлення фактів корупції та хабарництва у сфері службової діяльності серед посадових осіб органів виконавчої влади та місцевого самоврядування. Цьому напрямку роботи Міністерство внутрішніх справ приділяє особливу увагу. За минулий рік у сфері службової діяльності відкрито 135 кримінальних правопорушень та задокументовано 17 фактів вимагання та отримання хабарів.

Загалом за минулий рік працівники УДСБЕЗ Вінниччини викрили 757 економічних правопорушень, сума збитків за якими становить понад 30,5 мільйонів гривень, 247 правопорушень у бюджетній сфері.



Переглядів: 5111
Поширень: 0