Як уточнюють у прес-службі Міндоходів і зборів (МДС), за січень-червень всі каси в бізнес-структурах, які працюють за загальною (в основному, це великі магазини), а не спрощеною схемою оподаткування, повинні бути оснащені електронним модулем, який в режимі он-лайн стане передавати в базу даних МДС інформацію по кожному розрахунку покупця. Навіть якщо він купив коробку сірників.

Нововведення податківці називають взаємовигідним. Моніторинг дозволить боротися з тіньовим бізнесом, а підприємцям не треба буде мати в кожній касі контрольну стрічку, яка зберігається 3 роки. Модуль, який доведеться встановити, коштує всього 80 гривень. Купити його можна в управлінні НБУ. Через півроку тих, у кого не буде модулів, почнуть штрафувати на суму від 8 000 тис грн.

На думку президента Украналітцентра Олександра Охріменка, введення моніторингу зробить торгівлю повністю прозорою, адже користуватися неврахованими касами без модуля стане занадто ризиковано через високі штрафів. При цьому він вважає, що деякі до цього часу встигнуть перейти на "спрощенку". Тобто, замість юросіб управляти магазинами стануть "еспедешники". Так простіше, сплатив фіксований податок - і торгуй, скільки хочеш, каси-то з модулями не потрібні.



Переглядів: 3234
Поширень: 0