Про це пише Коммерсантъ-Украина.

Зокрема, до 1 травня штат Національної телекомпанії України (НТКУ) та Національної радіокомпанії України (НРКУ) повинен бути скорочений як мінімум на 15%. Персонал обласних ДТРК чисельністю понад 300 осіб повинен зменшитися на 18%, від 200 до 300 осіб - на 10%. Крім того, до 1 березня ДТРК зобов\'язані представити в комітет пропозиції щодо скорочення виробництва і трансляції програм.

У Держкомтелерадіо пояснили, що причиною оптимізації є гостра нестача коштів у бюджеті на цей рік.

"На трансляцію програм державного мовлення передбачено 64,8 млн грн. Це в 4,2 рази менше від нашої мінімальної потреби. Крім того, з минулого року залишилося 25,2 млн грн кредиторської заборгованості перед операторами телекомунікацій. Виділених в цьому році грошей вистачить на три місяці мовлення. Якщо фінансування не збільшать, скоротяться зони мовлення, і ми будемо змушені відключати наші передавачі", - сказало джерело в комітеті.

За його словами, вже з 1 квітня можуть бути відключені передавачі, зокрема, радіо Промінь, першого каналу українського радіо, Першого національного. Для збільшення фінансування у Держкомтелерадіо мають намір звернутися до президента і прем\'єр-міністра.

 На етапі формування бюджету президент доручив уряду врахувати кошти, необхідні для роботи державних ТРК, але уряд не виконав це доручення. Мабуть, гроші скерували на щось більш важливе", - додало джерело.

Довідка:

В Україні працюють 28 обласних і регіональних державних телерадіокомпаній, а також НТКУ, НРКУ, Державна телерадіокомпанія Культура і Державна телерадіокомпанія Всесвітня служба УТР.



Переглядів: 3322
Поширень: 0