Кілька днів тому вінничанин Юрій Коваль із цікавості підняв домашній архів документів. Найстарішими виявилися військовий квиток, червоноармійська книжка та ще кілька папірців із печатками. Усі вони належали його дідусеві.

Про діда Василя хлопець знав не багато. Рідні розповідали лише, що він пережив війну. Те, що дідусь мав нагороду онук прочитав в одному із документів. Її номер та назву він ввів на  сайті "Подвиг народу". Результат пошуку зійшовся із паперовими посвідченнями. Окрім підтвердження про героїзм, Юрій знайшов і оригінал наказ командира військової частини про нагородження його дідуся.

Перевірити наявність імен своїх родичів у списку героїв може кожен. Для цього потрібно на сайті «Подвиг народу» (www.podvignaroda.mil.ru). ввести імя, прізвище особи та військкомат, з якого призивали на службу.

Нині в базі даних є інформація не про усіх солдат, які отримали нагороди, оскільки Інтернет-ресурс лише почали створювати. Втім, власники порталу, обіцяють пришвидшити процедуру наповнення інформацією, кажуть невдовзі оприлюднять дані не лише про нагороджених, а й про усіх учасників війни. Подробиці у відеосюжеті.



Переглядів: 6851
Поширень: 0