"Срібло" дісталося ЖЕКу-7 (554 бали), "бронза" - ПП "Мешканець" - 553 бали. Останнє місце посіло ПП "Бокуд" (449 балів), передостаннє, із 452 балами, - ЖЕК-16.

- Основні критерії оцінювання - виконання планів поточного ремонту, кількість заявок, які надходять від мешканців на адресу міської ради (чим менше - тим краще), розрахунки по заробітній платі, а також за експлуатацію ліфтів та освітлення місць загального користування, рівень розрахунків мешканців за надані послуги, тобто за утримання будинків та прибудинкових територій, холодне водопостачання та вивезення сміття, - пояснив директор департаменту житлового господарства міської ради Сергій Кушнір.

За його словами, нагорода у 100 тисяч гривень, яку отримав ЖЕК-переможець, повністю пішла на преміювання працівників комунального підприємства.

- Добре, що є перші, але повинна бути нижня гранична оцінка, після якої підприємство автоматично випадає із нашої системи роботи, - зазначив міський голова Володимир Гройсман.

Мер доручив розробити критерії оцінки роботи ЖЕКів, за якими відсіюватимуться найгірші.

- Наприклад, є мінімальний критерій оцінки - 500 балів. Він дає можливість підприємству працювати у системі, - сказав мер. - Якщо ми бачимо 499, це означає, що у підприємства є проблеми і воно не співпадає з нашою політикою доброякісного управління.

Нагадаймо, за підсумками 2011 року кращим житлово-експлуатаційним підприємством Вінниці став ЖЕК№14. Друге місце присудили ЖЕКу №5, а «бронзу» поділили між 6 та 7 житлово-експлуатаційними підприємствами



Переглядів: 2994
Поширень: 0