Споруді майже два століття - старожили не пригадують, щоб її колись капітально ремонтували. У будівлі - трухлява стеля, наскрізні щілини та аварійні стіни. Люди не один десяток років просять чиновників переселити їх в інші помешкання. У міській владі кажуть - у міста немає грошей на придбання нових квартир.

- Ми обращаємся, просим їх, допоможіть нам. За вісім років, по 2 квартирі уже можна було нас відсилити, то так як нас ніхто не собирається відсиляти, так ми зрозуміли, - говорить Тетяна Іващук, мешканка аварійного будинку.

Чиновники виправдовуються, мовляв і раді б допомогти страждальцям, проте на нові квартири у місті немає грошей. А родинам з аварійних квартир пропонували місця у готелі - проте ті самі відмовилися.

- У цьому будинку, ми пропонували неодноразово, з метою уникнення, скажем так, загрози їхнього проживання пересилитися в готель. На жаль у нас відповідного житлового фонду надати, альтернативи нема. У минулому році ми вишукали три приміщення, від житлового фонду – це гуртожиток і дві квартири. Пропонували мешканцям першого під`їзду, який знаходиться у більш критичному стані тоїсть пересилитися тимчасово у дані приміщення, - говорить Сергій Кушнір, директор департаменту житлового господарста Вінницької міської ради.

Знімати інші квартири люди - не в змозі, бо здебільшого - пенсіонери. Щоб дах не впав на голову - кажуть, використовують крайній засіб - молитву. Подробиці у відеосюжеті.



Переглядів: 638
Поширень: 0