За інформацією учасників робочої групи, протягом підготовки щодо відзначення ювілею в нашій області відбудеться низка заходів, присвячених святкуванню 1025-річчя хрещення Київської Русі та 1000-річчя з дня заснування Свято-Усікновенського Лядівського скельного монастиря. Серед основних заходів, що відбудуться з наближенням свята – хресна хода, присвячена 75-річчю «Калинівського чуда», круглий стіл на тему «Роль і значення хрещення Київської Русі в подальшому та культурному розвитку держави», виставки «Подільської та сучасної української ікони» і «Скарби нашої духовності» та ін.

За словами заступника голови обласної Ради Юрія Медведєва, одне з основних завдань обласної Ради - сприяти проведенню всіх пам’ятних дат в нашій області.

– Відзначення на Вінниччині 1025-річчя хрещення Київської Русі та 1000-річчя з дня заснування Свято-Усікновенського Лядівського скельного монастиря буде відзначатися, відповідно до доручення голови обласної Ради Сергія Татусяка та за фінансового сприяння Єврорегіону «Дністер», - зазначив Ю. Медведєв.

За інформацією учасників робочої групи, на проведення початкових заходів щодо відзначення даних ювілейних дат, сума коштів, виділена з обласного бюджету, становитиме 1 млн. грн.



Переглядів: 2972
Поширень: 0