Алік Зубрицький радо погодився розповісти журналістам газети "Вінницька газета" про те, як працює підприємство після реорганізації, які проблеми довелося вирішити і чи вдалося досягти перших успіхів.

– Чим зараз займається підприємство?

– Комбінат комунальних підприємств – це спеціалізована установа, яка організовує поховання померлих, надає ритуальні та комунальні послуги населенню, забезпечує належний санітарний стан об’єктів благоустрою, здійснює операції, пов’язані з рятуванням життя і охороною здоров’я людей на водних об’єктах міста, проводить водолазні та інші роботи, організовує банно-пральне обслуговування населення. На підприємстві загалом працює близько 140 людей.

– Які послуги надає «Вінницька спеціалізована ритуальна служба»?

– Цей підрозділ здійснює організацію поховань померлих на території міста Вінниці та за його межами, надає ритуальні послуги, а також реалізує предмети ритуальної приналежності. Наша служба працює цілодобово. У будь-який час наші агенти виїжджають за адресою, де сталося горе, щоб надати професійну допомогу в організації поховання, а це і копання могили, і забезпечення транспортом, і проведення обряду поховання.

Щоб наше підприємство було конкурентноспроможним на ринку ритуальних послуг, минулого року міська рада закупила для підприємства автобус «Еталон» та мікроавтобус «Renault Trafic». Тепер ми маємо 7 транспортних одиниць, які використовуємо в організації похорон.

Одним з основних завдань ритуальної служби є утримання і обслуговування міських кладовищ згідно з вимогами благоустрою. Це надзвичайно важлива щоденна кропітка робота, яку наші працівники виконують в усі пори року незалежно від погодних умов.

Крім того, по можливості ремонтуємо проїзні шляхи на кладовищах. Наприклад, минулого року заасфальтували центральні алеї на кладовищах «Підлісне» та О. Кобилянської. За кошти підприємства впорядкували окремі могили громадського значення.

– А які завдання виконує «Вінницька міська водолазно-рятувальна служба»?

– Її головне завдання – рятувати життя людей на воді, проводити пошукові, рятувально-водолазні та інші невідкладні роботи. Спеціалісти-рятувальники надають допомогу потерпілим на воді у межах визначеної акваторії пляжу на Вишенському озері та річці Південний Буг, де забезпечується цілодобове чергування.

Улітку «Вінницька міська рятувально-водолазна служба» обслуговує три міські пляжі – «Хімік», «Центральний», «Гонти», а також несе службу біля фонтану «Рошен», коли він працює. На кожному об’єкті чергує двоє людей, які забезпечені човном та рятувальними засобами.

Багато роботи, коли сходить крига. Тренуються рятувальники щодня: один з групи занурюється, а другий – страхує. Незабаром для забезпечення належної підготовки водолазів розпочнуться навчання з рятування людей на кризі.

Для забезпечення належної роботи служби ми пошили форму для працівників та закупили водолазний костюм для рятування людей на льоду. Найближчим часом плануємо ще придбати водолазні костюми.

– Матеріально-технічну базу міської лазні також вдалося поліпшити?

– Так, протягом минулого місяця ми закупили нові тази, встановили лавочки, уклали нові килимові доріжки. Нині лазня працює тричі на тиждень. У середньому її послугами користуються 200 осіб – це ті самі люди, для яких відвідування цього закладу вже стало гарною традицією. Наприклад, серед постійних відвідувачів є професор, який уже 40 років щотижня приходить помитися в лазню. Є компанії старих друзів, для яких попаритися в лазні – своєрідний ритуал. Словом, хоча лазня і не сучасна, але вона має своїх клієнтів.

– Скільки коштує квиток?

– Вартість квитка – 39 гривень. Але малозабезпечені мешканці міста користуються пільговим тарифом. Наше завдання створити належні умови для обслуговування всіх клієнтів. Щоправда, капітальний ремонт не плануємо, підтримуватимемо нинішній стан і поліпшуватимемо його. Нещодавно встановили кювет з мінеральною водою, облаштували нові сушки. Словом, намагаємося створити комфортні умови для відвідувачів.

На завершення нашої розмови хотів би подякувати депутату Вінницької міської ради Антоніні Янківні Іващук, яка опікується округом, де розташоване підприємство. Вона знає про наші проблеми і завжди сприяє їх вирішенню. Ми гарно співпрацюємо зараз і надіємося на подальшу підтримку.



Переглядів: 4967
Поширень: 0