розмальваний під\'їзд

Ідея намалювати квіти з\'явилась у пані Тетяни після міні-ремонту під\'їзду. Торік улітку мешканці на нього зібрали гроші. А позаяк квартир у під\'їзді усього вісім, коштів вистачило тільки на фарбу. Оцінивши ситуацію, сусіди зрозуміли, що найкращим виходом буде просто "освіжити" дерев\'яні сходи і підлогу під\'їзду. Їх пофарбували в шоколадно-коричневий колір.

- Коли ми пофарбували з сусідкою під\'їзд, вийшло якось однотонно, - розповідає Тетяна Магдій. - Улітку в мене якраз була відпустка, вирішила розмалювати стіни квітами, аби наш будинок став веселішим. Почала роботу десь о 22.00 і працювала до другої години ночі. Для роботи використовувала відразу три пензлики, оскільки нітрофарба рідка і її весь час потрібно підхоплювати, щоб не розтікалася. Коли вранці вийшли сусіди, то першою їхньою реакцією було здивування. А от сусіди з першого поверху, які займаються гончарством, відразу сказали: "Видно, що не ЖЕК розмальовував, вони б так не змогли".

Утім одна із сусідок все ж виступила з критикою, сказала, що відтінки квітів надто темні. Тому цього літа пані Тетяна планує трохи висвітлити малюнки, щоб подобалося усім мешканцям.

Тетяна Миколаївна розповіла, що займається творчістю з дитинства і скільки себе пам\'ятає - малює. Тому і професію вибрала творчу - уже 25 років працює у дитячому садочку "Теремок".

- За фахом я вчителька молодших класів, закінчила наш тоді ще педагогічний інститут, - розповідає пані Тетяна. - Навчалася також і у художній школі, більш за все я люблю малювати. У садочку своїм вихованцям дозволяю малювати все, що їм заманеться. Діти мають розвиватися і творити. Я ж полюбляю малювати в українському стилі.

розмальваний дитячий садочок "Теремок"

Талант і любов до живопису Тетяни Магдій оцінили її колеги. Саме пані Тетяна прикрашала і розмальовувала стіни у садочку, де працює. Крім того, жінка створює художнє оформлення для дитячих книжок. Перша книжка із її малюнками вийшла у 1994 році - "Де росте пшоно". А у березні цього року буде презентація нової книжки Олени Вітенко і Тетяни Яковенко, де Тетяна Магдій є одним із художників до дитячих творів.



Переглядів: 23322
Поширень: 0