Того ж дня на робочому місці затримали керівника канцелярії суду 27-річну Світлану.
Прізвище тримають у секреті.

Під час затримання правоохоронці спитали у Світлани, чи ставила вона підписи під справами, що стосуються скарг військових пенсіонерів. Вона відповіла — так. Уточнили, чи це її підписи, й показали рішення. Жінка підтвердила. Після цього її вивезли з приміщення суду.

Причин затримання не розголошують. Відомо, що в справі військових пенсіонерів 600 осіб відсудили в держави недоплачені пенсії на суму 17 млн грн.

Суддя Татарський пропрацював у суді п’ять років. Він, зокрема, займався справами про стягнення з держави відшкодування за речове майно військовослужбовців. Замостянський суд прийняв рішення на виплату 1 млрд грн із державної казни.

— Не думаю, що звільнення Татарського якось пов’язане зі взяттям під варту керівника канцелярії. Він пішов за власним бажанням, — каже голова ради суддів судів загальної юрисдикції області Ігор Вішар, 45 років.

У Замостянському суді також розглядалися справи про суперечку за приміщення вінницького Будинку побуту, банкрутство підшипникового заводу. У ньому ж виправдали суддю Тульчинського райсуду Володимира Люлька, якого звинуватили в інсценуванні замаху на самого себе. У жовтні 2008-го за порушення присяги Верховна Рада звільнила голову Замостянського райсуду 49-річного Василя Байдака. Таке рішення винесла й підтримала Вища рада юстиції.


Переглядів: 3165
Поширень: 0