Наприкінці року посадовці з комунальної установи м. Вінниця провели тендер із закупівлі легкових спеціалізованих санітарних автомобілів. У цій процедурі брали участь шість фірм, проте, переможцем стало товариство з обмеженою відповідальністю з м.Черкаси.

Як розповів начальник управління державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС України у Вінницькій області Іван Наумов, один з учасників торгів обжалував таке рішення, адже його цінова пропозиція була найнижчою, а визнали переможцем іншого учасника.

Рішенням антимонопольного комітету посадовцям заборонили укладати сумнівний договір. Але чиновники проігнорували ці законні вимоги та попри зобов’язання провести нову тендерну процедуру…уклали договір поставки на 158 спецавтомобілів загальною вартістю понад 13 мільйонів гривень!

Злочинну схему зламали оперативники ДСБЕЗ. Завдяки їх зусиллям договір було розірвано, а незаконне перерахування бюджетних коштів не відбулося.

Наразі розпочато кримінальне провадження за ст.191 Кримінального кодексу України (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). Винним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до12 років.



Переглядів: 2715
Поширень: 0