36-річний житель Могилів-Подільського разом зі своїм другом вирішив узяти кредит на закупівлю обладнання для свого підприємства. Шукаючи найвигіднішу пропозицію, він познайомився з чоловіком, який запропонував оформити кредит через київський банк. Оскільки кошти для підприємства надавались під мінімальну відсоткову ставку, пропозиція дуже зацікавила потенційного позичальника.

Як вдалось з’ясувати правоохоронцям, за надання допомоги в оформленні кредиту потерпілий перерахував зловмиснику 2000 гривень та надав копії правовстановлюючих документів підприємства.

Через деякий час, аферист зустрівся з обома друзями та під приводом оплати витрат по оформленню кредиту, отримав від них готівкою 30 000 доларів США. Спритник завірив чоловіків, що остаточно кредит буде оформлено до кінця лютого 2012 року.

Коли зловмисник перестав відповідати на дзвінки підприємці зрозуміли, що стали жертвами обману та повідомили про це в міліцію. За їх заявою правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч.3 ст.190 КК України ( шахрайство, вчинене у великих розмірах). За такі дії передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Міліція розшукує зловмисників та застерігає громадян бути обачними, не довіряти своє майно та грошові кошти малознайомим людям.



Переглядів: 2948
Поширень: 0