Під час чергування працівники роти міліції особливого призначення «Беркут» Володимир Гадецький та Віталій Погорілий затримали групу неповнолітніх зловмисників, які, як з’ясувалося, причетні до ряду крадіжок на території міста Вінниці. 15-річних школярів міліціонери затримали на місці правопорушення.

працівники роти міліції особливого призначення «Беркут» Володимир Гадецький та Віталій Погорілий

По телефону спецлінії «102» близько о пів на восьму вечора до чергового надійшло повідомлення від невідомої жінки про те, що у гаражному кооперативі, розташованому у Замостянському районі міста, невідомі підлітки розбирають дах одного з гаражів. Жінка помітила дивну поведінку хлопців – вони дуже поспішали та постійно озиралися, тому вона зателефонувала до міліції.

- Отримавши виклик, ми з напарником за лічені хвилини прибули до вказаного жінкою гаражного кооперативу, - згадує події того дня молодший лейтенант міліції Володимир Гадецький. - Біля одного з гаражів ми побачили два скутери, слюсарні інструменти та три ломи, залишені без нагляду. З гаража, на якому висів замок, ми почули підозрілі звуки та побачили, що на даху немає кількох листів шиферу. Потрапивши через дах до приміщення гаража, ми на «гарячому» затримали трьох підлітків, які перевернули усе, що знаходилося в гаражі, та намагалися викрасти з нього електричні інструменти.

Затриманими виявилися троє 15-річних школярів. Працівникам міліції вони пояснили, що у чужому гаражі опинилися випадково – лазили по дахам та провалилися. Для з’ясування усіх обставин затримані підлітки були доставлені до відділу міліції.

Скутер, який викрали підліткиЯк стало відомо, затримані причетні до скоєння ще трьох крадіжок – автомагнітоли з вантажівки, двох скутерів зі складу приватного підприємця (їх міліціонери виявили біля гаража під час затримання) та крадіжки гвинтівок з тиру однієї з вінницьких шкіл. Хлопці розібрали цегляну стіну тиру та викрали дві пневматичні гвинтівки вартістю близько 2 тисяч гривень.

Слідчим відділом міліції відкрито кримінальне провадження за ознаками правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 185 (крадіжка). Неповнолітнім зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років.



Переглядів: 4410
Поширень: 0