на вулицях Вінниці з’явився ще один еко-автобусБільш як місяць тому на експрес-маршруті № 28 «Вишенька – Водоканал» з’явився перший у Вінниці еко-автобус. Він є зручним для пасажирів та тихим в ходу. До того ж за рахунок наявності двох двигунів – дизельного та електродвигуна, які переключаються автоматично, має менші викиди шкідливих газів у повітря.

У ТТУ повідомили, що з початку березня на маршруті № 29 «Сабарів – Залізничний вокзал» було запущено ще один такий автобус. Їх закупив один з приватних перевізників, яким обслуговуються міські маршрути.

А вже до кінця березня на найбільш затребувані центральні маршрути вийдуть чотири автобуси середньої місткості Ikarus E91, які працюватимуть в експрес-режимі руху. Це автобуси з низькою підлогою, спеціально призначені для міських перевезень. Вони забезпечені кондиціонерами та місцями для інвалідів-візочників. Автобуси розраховані на 64 пасажира (включаючи стоячі місця). Колір матимуть такий же як вінницькі трамваї та тролейбуси – синій. Автобуси також будуть екологічними та матимуть понижену кількість викидів шкідливих речовин з вихлопними газами. Приватні перевізники, які працюють в єдиній мережі громадського транспорту міста, планують і в подальшому проводити поступову заміну маломістких маршруток на більш комфортабельні автобуси великої та середньої місткості.


Переглядів: 6511
Поширень: 0