Впровадження проекту другого етапу каналізування Старого міста було розпочато в кінці 2011 року. За цей час мережі центрального водовідведення були прокладені по вулицях Демчука, Ілика, Киянко, Добрих сусідів, Квітуча, Новий узвіз, Левадна, провулках Сусідський, Сонячний, Замріяний та ін. Згідно проекту загальна протяжність самоплинного каналізування склала 5 276 погонних метрів та 688 погонних метрів напірного колектору. До вуличних мереж каналізації мають можливість підключитися близько 400 приватних будинків. Влітку минулого року було запущено насосну станцію, що дозволило власникам приватних садиб по вулицях, на яких вже прокладено центральне водовідведення, підключатися до системи.

Будівельні роботи здійснювалися за рахунок програми співфінансування (коштів міського бюджету та зібраних самими мешканцями). На реалізацію проекту з бюджету міста використано 5,7 млн. грн., загалом же проектна вартість становить 7,1 млн. грн. Вулиця Левадна – остання вулиця, яка увійшла до другого етапу каналізування Старого міста. У департаменті міського господарства міської ради повідомили, що роботи з прокладання по ній труб закінчилися тиждень тому, і вже з весни мешканці зможуть «врізатися» в систему. Будівництво велося майже всю зиму, адже морози не були надто сильними та не давали промерзнути ґрунту на велику глибину.

А 20 березня відбудеться розкриття тендерних пропозицій щодо реалізації проекту третього етапу каналізування Старого міста. Проект також буде здійснюватись за програмою співфінансування з міського бюджету та коштів жителів. Втім, самі роботи були розпочаті ще на початку зими, але поки що вони ведуться за рахунок тих коштів, які були зібрані мешканці. Вже прокладено каналізацію по частині вулиці Маяковського, а наразі роботи ведуться по вулиці Південна. Після розкриття тендерних пропозицій і визначення переможця тендеру – піде фінансування з міського бюджету на реконструкцію існуючої КНС-3, будівництво дюкерного переходу через річку Південний Буг та будівництво напірного колектору від дюкерного переходу до очисних споруд.



Переглядів: 3008
Поширень: 0