Групи раннього віку формуються в серпні-вересні, проте, якщо дитячий садочок розпочинає адаптаційний період раніше серпня і батьки не планують поки віддавати дитину у дитсадок, вони можуть відмовитися від зарахування до вересня.

Номер у електронному реєстрі залишиться той же самий, а вільні місця запропонують батькам дітей, які йдуть наступними по списку, в межах тієї кількості, котру планує взяти дитячий садочок. Згідно державного законодавства діти певних категорій мають право на першо- та позачергове зарахування до садочків, однак їх кількість у місті не велика, тому на рух черги влаштування таких дітей суттєво не вплине.

Минуло майже чотири місяці як у Вінниці впроваджено електронну реєстрацію до міських садочків. Наразі до неї внесено вже 6910 заявок від батьків, які мають можливість стати у чергу з моменту отримання свідоцтва про народження дитини.

Реєстрація груп в садочках за віком здійснюється станом на 1 вересня року, обраного в заявці, яку заповнюють батьки при реєстрації до електронної черги. Якщо протягом навчального року у садочку звільняється місце, статус заявки в електронній черзі змінюється на «Є можливість зарахування до ДНЗ», про що батькам інформуються повідомленням на електронну пошту. Батьки, які не бажають проходити адаптаційний період до серпня-вересня, періоду формування груп раннього віку, мають право відмовитися до вересня місяця. Поточний номер в реєстрі залишається той же самий, а наявне місце для проходження адаптації буде пропонуватися наступним по черзі заявкам. Відмітка «Відмова до вересня» в електронній заявці вноситься на підставі письмової заяви батьків директору міського департаменту освіти.

Якщо у обраному садочку на час формування груп не має вільних місць, батькам може бути запропоновано місце у закладі, який розташований у тому ж мікрорайоні міста. Однак, при відмові батьків від запропонованого садка – заявка залишається в реєстрі до моменту наявності місць у обраному навчальному закладі. Діти, які не були забезпечені місцем в дитсадку в попередньому році, першочергово будуть забезпечені в наступному році відповідно до черги.

До того ж є певні категорії дітей, які згідно законодавства мають право на першочергове або позачергове зарахування до дошкільного навчального закладу. Тому, якщо батьки або опікуни під час заповнення реєстраційної картки у електронну чергу вказують, що їхня сім’я або дитина відноситься до пільгової категорії та можуть підтвердити це в подальшому документально, то вони можуть скористатися законним правом. Директор департаменту освіти Володимир Буняк, каже, що таких дітей у місті не багато, тому на рух черги це суттєво не вплине.

Згідно державного законодавства першочергово зараховуються до дитячих навчальних закладів діти-інваліди, які не мають протипоказань перебування в садочку; тубконтактні діти, або ті, які перехворіли на туберкульоз чи мають ускладнення після БЦЖ (тільки у спеціалізовані садки або групи); діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування; діти, які перебувають під опікою чи в прийомних сім\'ях; діти одиноких батьків (виключно вдів, вдівців); діти працівників дошкільних закладів у разі виходу на роботу.

У співвідношенні 1:10 зараховуються до дитсадків наступні категорії: діти батьків-інвалідів І групи, в тому числі діти учасників ліквідації наслідків катастрофи на Чорнобильській АЕС; діти багатодітних сімей, де є двоє і більше малюків дошкільного віку, якщо одна дитина відвідує даний ДНЗ; діти військовослужбовців, працівників прокуратури, судів та правоохоронних органів, що призначені для проходження служби з іншої місцевості.​



Переглядів: 5669
Поширень: 0