6 лютого міський голова Володимир Гройсман провів своєрідну ревізію стану підвальних приміщень, під\'їздів та прибудинкових територій кількох вінницьких ЖЕКів.

Відповідно до розпорядження очільника міста у червні 2008 року була створена незалежна робоча група, завдання якої - постійний моніторинг та обстеження будинків житлового фонду міста та перевірка роботи ЖЕКів щодо ліквідації виявлених недоліків.

В ході обстеження робочою групою було встановлено, що із 3 059 підвалів, які знаходяться на балансі ЖЕКів, - 1 758 були захаращені побутовими та будівельними відходами. Окрім цього, майже четверта частина підвальних приміщень не освітлювалась, а у 381 підвалі було виявлено неізольовану проводку. В 133 підвалах обстежених будинків протікали внутрішньобудинкові мережі.

За підсумками проведеного обстеження мер доручив провести тримісячник санітарної очистки підвальних приміщень. Протягом цього часу в належний стан було приведено 1 279 підвалів, ліквідовано 89 витоків каналізації та водяних мереж, освітлено близько 80 % підвальних приміщень.

Одночасно проводилась робота по прибиранню від сміття балконів загального користування. До кінця 2008 року із 2 756 засмічених балконів силами мешканців та працівників ЖЕКів було прибрано 2 486. Паралельно у 2008 році тривали роботи по ремонту під\'їздів вінницьких багатоповерхівок. Загалом було відремонтовано 934 під\'їзди.

«Ми спільно з ЖЕКами провели надзвичайно потужну роботу, адже сьогодні майже у всіх підвалах та сушарках наведено порядок, - каже міський голова Володимир Гройсман. - Років 20 за це питання ніхто не брався, тому що воно було надзвичайно важким для реалізації. Загалом ми вивезли більше 8,5 тис. кубів сміття. Тепер основне завдання - підтримувати чистоту. У цьому питанні я покладаю надію на мешканців, адже вони живуть в цих будинках, кожен день експлуатують свої підвальні приміщення і саме їм під силу підтримувати там чистоту і порядок».

Станом на 1 січня 2009 року неприбраними залишились 479 підвалів та 270 балконів загального користування. Протягом поточного року крім завершення робіт по очистці підвалів та сушарок заплановано здійснити перевірку та приведення до належного санітарного та протипожежного стану технічних поверхів будинків, які знаходиться на балансі житлово-експлуатаційних контор.


Переглядів: 3131
Поширень: 0