палатки преси у Вінниці

Декілька років тому міська влада звернулася із проханням до «газетярів» упорядкувати свої торгівельні точки та привести їх до належного вигляду. Зокрема, змінити пошарпані шатро своїх палаток на однотипні більш сучасні палатки. Крім цього, продавці преси запропонували розробити єдиний варіант металевих стелажів, аби у кожній такій точці продажу газети знаходились не на «розкладках» та ящиках, а у належному вигляді. Втім, цей процес не був довершений до кінця, і лише в декількох точках по місту з’явилися білі палатки із логотипами вінницьких газет.

палатки преси у Вінниці

На сьогоднішній день переважна більшість таких палаток вже втратила свій вигляд. Окрім цього, дедалі частіше в самих палатках розширюється асортимент продукції, який не відноситься до друкованих видань (пакети, канцтовари, нерідко – засоби гігієни тощо). А подекуди торгівлю газетами деякі «підприємці» здійснюють прямо із капотів своїх автівок. Дуже часто можна також і побачити своєрідні «газетні гірлянди» - коли продавці від своєї палатки і до найближчого стовпа, паркану або дерева натягують мотузку, і чіпляють пресу прищіпками. Відтак усі ці випадки, які, до речі, зафіксовані робочою групою по перевірці дотримання правил благоустрою та санітарного стану міста, справляють досить негативне враження та псують загальний вигляд міста.

палатки преси у Вінниці

Для того, аби закликати «газетників» спільно навести порядок у цьому напрямку, 28 березня було проведено роз’яснювальну бесіду із продавцями періодики, які реалізують її в палатках та на «розкладках». «Хочу вас запевнити, що це не є ущільненням ваших прав на реалізацію преси на території міста Вінниці, - говорить директор департаменту адміністративних послуг Вінницької міської ради Сергій Кудлаєнко. – Проте є чіткі вимоги, як і до будь-яких представників бізнесу: це дотримання правил благоустрою, а отже і належний вигляд самої торгової точки, реалізація товарів лише у зазначеному місці та недопущення стихійної торгівлі поблизу ваших місць торгівлі. Це є абсолютно нормальні та реальні завдання, виконуючи які спільними зусиллями ми зможемо привести вулиці нашого міста до належного вигляду».



Переглядів: 3895
Поширень: 0