Минуло трохи більше 100 днів, як у Вінниці розпочала функціонувати електронна черга до дитячих садочків міста. Протягом цього часу до її бази внесено данні 6,7 тисяч дітей, батьки яких планують віддати малюків на виховання до комунальних дошкільних навчальних закладів. Це діти віком від народження до 5 років.

«До мене доходила інформація, що можуть виникати певні побори при влаштуванні дитини у садочок, - каже міський голова Володимир Гройсман. - Я вважаю це ненормальним і з цим потрібно було боротися. Тому я ініціював створення електронної черги та наполіг на її введенні. Сьогодні завідувач дитсадка не може одноосібно прийняти рішення про влаштування дитини в садочок, а тим більше за якусь тіньову винагороду. Електронна черга є доступною абсолютно для всіх. Створено публічний механізм і зафіксований порядок реєстрації, однак відповідальність за внесенні дані в реєстраційну картку несуть батьки, а при неспівпаданні даних з оригіналами документів – їм відмовлять в подальшому у влаштуванні в заклад».

За час дії електронної черги, за новою системою у садочки міста вже влаштовано 80 дітей. А 190 дітям змінено статус на «Є можливість зарахувати», тобто батьки наразі вирішують: чи віддавати дитину на виховання у дитсадок зараз, чи зачекати до часу формування нових груп у вересні. ​

Читайте також:

Що змінилося за 100 днів на сайті реєстрації до садочків



Переглядів: 3300
Поширень: 0