Видатні культурні діячі та митці працюють над створенням коміксів з історії України. Автори проекту брати Капранови вважають, що українцям не вистачає простого і зрозумілого коміксу, який об\'єднав би країну від кіммерійців до незалежності і від Закарпаття та Волині до Криму та Слобожанщині.

- Брати Капранови, познайомившись з моєю творчістю на інтернет-ресурсах, запропонували мені участь у даному проекті, - каже вінницький художник Юрій Васін. - Все поки в стадії розробки, отже попереду ще багато роботи. Моє завдання - проілюструвати близько двадцяти історій, що відносяться до історичного становлення козацтва.

Самі брати Капранови розповіли, що проект коміксів із історії України триває вже другий рік. Зараз він знаходиться у стадії створення малюнків, над якими працює «своєрідна збірна України» - шість художників.

Всю історію України від трипільців до часів Незалежності помістили на 40 розворотів. На кожному - текст, портрет, карта з поясненнями і два коротких комікси, що ілюструють цікаві та показові моменти.

За словами братів Капранових, для успішного завершення проекту потрібно приблизно 80 тис. грн. Тому вони будуть вдячні всім, хто знайде можливість підтримати унікальну працю.

Довідка:

Юрій Васін - вінницький художник, що працює в стилі реалізму. Професійно почав займатися живописом і графікою з кінця 2009 року. Брав участь у кількох художніх виставках. Персональну експозицію демонстрував під егідою Вінницького міського клубу колекціонерів у ТРК "Квартал" у лютому 2012 року.



Переглядів: 4312
Поширень: 0