«Вчіться на чужих помилках, тим більше якщо вони тягнуть за собою кримінальну відповідальність вашу або ваших батьків» – основний мессидж зустрічі правоохоронців з вихованцями 31-ї вінницької школи.

Начальник відділу кримінальної міліції у справах дітей Вінницької області Володимир Борищук стурбований тим, що на Вінниччині є діти, які перебувають на обліку та потребують перевиховання.

Потрібно зважувати кожен свій вчинок, - звернувся міліціонер до дітей. Адже навіть на перший погляд за звичайний «жарт», як нещодавнє замінування школи, передбачена кримінальна відповідальність. У якості покарання батьки хлопчика змушені будуть заплатити штраф у розмірі від п’ятисот то тисячі неоподаткованих мінімумів доходів громадян. Крім того на плечі рідних лягає відшкодування усіх витрат, пов’язаних з виїздом служб оперативного реагування.

- Я знаю, що до міліції потрібно звертатись у тому випадку, якщо тобі або твоїм близьким щось загрожує, – ділиться враженнями від почутого учень сьомого класу Антон. – Сьогодні для мене стало несподіванкою те, що за неправдивий виклик міліції відповідатимуть в першу чергу батьки. Зі мною та моїми знайомими не траплялось подібних ситуацій, сподіваюсь після сьогоднішньої розмови із міліціонерами – не трапиться.

- Ми дуже вдячні правоохоронцям за проведену бесіду, – говорить Олена Кугай, заступник директора з виховної роботі. – Правова освіта дітей надзвичайно важлива, сьогодні вони отримали багато корисної інформації, яка допоможе їм уникати хибних вчинків та проблем із законом.



Переглядів: 3008
Поширень: 0