Нажаль, сталося так, що регулярні рейси і так звані додаткові, які зазвичай залізничники додають на "травнево-великодні" свята-скорочено. У нинішньому році ВЗД "розщедрилася" лише на 18 додаткових потягів, причому, якщо колись багато з них курсували в бік карпатського регіону, то тепер провідним напрямком став Крим. Отже у вінничан є можливість на "Першотравневі свята"  без проблем виїхати з Вінниці "на південь", а от на інші  напрямки квитків у касах практично немає.

Крім того, у зв\'язку із зменшенням кількості поїздів в залізничні каси "повернулися" черги. Тепер, щоб потрапити до віконця і поцікавитися, чи можна на бажану дату купити квиток, доводиться стояти до півгодини. А потім вінничани разом з касиром розробляють свій маршрут до пункту призначення. Оскільки через Вінницю більше не ходять прямі поїзди до Харкова, Суми, Луганськ, а в Дніпропетровськ і Донецьк залишилися по одному рейсу, "розрахунок" маршруту "через Київ" займає часом до 10 хвилин. До речі, непомітно в цьому році зникли і рейси на Гайворон. "Укрзалізниця" вирішила відмовитися від  напрямку на Гайворон через те, що він є неприбутковим, хоча так потрібний.

Що стосується додаткових поїздів, то більша з них частина "спрямована" з Києва в бік Криму. У Карпати - менше. Крім "чисто" українських, додали на свята кілька маршрутів, які прямують через Вінницю.

пассажирские перевозки



Переглядів: 4503
Поширень: 0