На спецлінію «102» надійшло повідомлення від жительки Вінниці про те, що її нетверезий чоловік закрив в кімнаті двох неповнолітніх дітей та погрожував розправою. Адреса у повідомленні працівникам міліції була знайома, адже їм неодноразово доводилося втихомирювати сімейного дебошира, який зловживав спиртним.

міліціонери на тереторії дебошира

На місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група. Працівників міліції з нетерпінням чекала перелякана дружина. Бідолашна жінка втекла з дому, оскільки нетверезий чоловік бігав по гуртожитку з сокирою в руках і погрожував вбивством. Власник помешкання, побачивши біля своєї кімнати правоохоронців, схопив сокиру і почав нею розмахувати. За словами старшого дільничного Віталія Бурянного, переговори з агресивно налаштованим чоловіком, його не зупинили. У відповідь озброєний сокирою хуліган пішов на працівника міліції.

– Я був змушений дістати табельну зброю та здійснити декілька попереджувальних пострілів. Коли і це не допомогло, довелось вистрілити на поразку,- каже майор міліції.

«беркутівці»

Щоб не заподіяти чоловікові серйозних ушкоджень, міліціонер стріляв лише по ногах. Але навіть поранення не змогло зупинити хулігана. Він забарикадувався у своїй кімнаті, звідки його діставали бійці «Беркуту».

– Чоловік спочатку відмовлявся відчинити нам двері, але через 20 хвилин переговорів погодився пройти до карети швидкої - каже старший мобільної групи «Беркуту» Ігор Чумаков.

Тим часом міліціонери звільнили і зачинених горе-батьком переляканих дітей. На щастя, живих та неушкоджених.

У супроводі «беркутівців» небезпечного пацієнта доправили до лікарні. Наразі його життю нічого не загрожує.

Чоловікові доведеться нести відповідальність за ст. 342 КК України «Опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу під час виконання ним службових обов‘язків», згідно санкції якої порушникові закону загрожує штраф або виправні роботи на строк до двох років, або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.



Переглядів: 3857
Поширень: 0