За інформацією департаменту у справах ЗМІ та зв’язків з громадськістю міської ради, з 22 квітня розпочалася післязимова перевірка технічного стану маршруток, які працюють в єдиній транспортній мережі міста. Вже перевірено майже половина усіх маршруток, які задіяні у перевезеннях, серед них – 18 відправили на ремонт.

Технічний стан маршруток перевіряють працівники ДАІ, ТТУ та представники ініціативної групи перевізників. «Зима видалася важка, тому необхідно перевірити, у якому технічному стані вийшли маршрутки із зимового періоду, - каже начальник Трамвайно-тролейбусного управління Микола Форманюк – Попередня перевірка, яку ми здійснили на початку зими, допомогла безперебійному виходу транспортних засобів на лінії, незважаючи на складні погодні умови, адже машини були повністю підготовлені до зимового періоду». На сьогоднішній день перевірено 123 транспортних засоби, з них – 18 відправлено на виправлення недоліків. Протягом тижня вони мають бути відремонтовані та повторно пройти перевірку. І тільки в разі усунення усіх несправностей, водій зможе отримати дозвіл на проведення перевезень.

Окрім того, водії маршрутних таксі проходять навчання і перевірку знань правил дорожнього руху. Навчання відбувається на базі Обласного автоучкомбінату. На даний час перевірено знання ПДР 404 водіїв, з них 226 здали екзамен, а 178 – відправлені на «перездачу». «Вони зараз відсторонені від управління транспортними засобами і через 5 днів перездаватимуть іспит, - розповідає Микола Форманюк. - Якщо ж не зможуть здати і повторно, ми не будемо допускати їх до управління транспортом та здійснення пасажирських перевезень». Водії ж муніципального транспорту такі навчання проходять щоквартально.

До речі, за повідомленням сайту «Профі-ньюс», сьогодні прямо під час їзди відвалилось колесо одеської маршрутки. Пасажирів у салоні в цей час не було. Маршрутка прямувала на ремонт до автосервісу.

Для інформації:

На сьогоднішній день у Вінниці на перевезеннях пасажирів в режимі маршрутного таксі працює 252 маршрутки різної місткості. Водіїв, які працюють на них, вдвічі більше, адже один водій не має права знаходитися за кермом більше 8 годин.



Переглядів: 3362
Поширень: 0