Щоб не залишитись без гарячої води, вінничанам необхідно поспішити розрахуватися з боргами перед тепловиками за спожиті послуги з опалення та гарячого водозабезпечення. Городяни наразі боргують майже 43 млн. грн.

Аби стягнути борги теплопостачальних організацій за спожитий газ, минулого тижня НАК «Нафтогаз» почала вдаватися до кардинальних мір – припиняти подачу газу. Внаслідок чого без гарячого водопостачання уже залишилися міста Київської області та Хмельницький.

У Вінниці поки що гаряча вода в багатоквартирних будинках є. Однак ризик залишитись без неї – досить високий. Теплостачальні підприємства міста боргують газовикам 61 млн. грн., з яких більш як 42 млн. грн. – це несплачені вінничанами борги за спожиті послуги з опалення та гарячого водозабезпечення. «Поки що Вінниці у переліку міст, підприємства яких можуть залишитися без газу для підігріву води, немає, - каже міський голова Володимир Гройсман. - Ми намагаємось знаходити компромісні рішення, щоб відключення гарячої води не відбулось. Хоча якщо таке рішення буде прийнято на рівні «Нафтогазу», компанія просто перекриє газ і на цьому буде крапка. Мешканцям потрібно сплачувати борги і, відповідно, підприємства зможуть розраховуватися за газ, який вони використали».

Окрім населення, вінницьким тепловикам боргують за спожиті послуги 4,8 млн. грн. підприємства та організації, які фінансуються з державного бюджету, а також 7,6 млн. грн. – боргує бізнес. Організації та установи, які фінансуються з міського та обласного бюджету, заборгованості не мають.



Переглядів: 4623
Поширень: 0