13 травня на телефон чергової частини міліції «102» надійшло повідомлення, що в селі Малі Крушлинці, один із його мешканців, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння ганяє на автомобілі «Запорожець» вулицями села, створюючи небезпеку для оточуючих. Туди одразу вирушив екіпаж ДАІ.

За словами начальника ВДАІ Вінницького району Геннадія Антонюка, вимогу інспекторів зупинити автомобіль порушник проігнорував, довелося його переслідувати. Він їхав на максимально великій швидкості для цього класу автомобіля, створюючи небезпеку для оточуючих. А після його зупинки виявив злісну непокору співробітникам ДАІ, брутально лаючись та погрожуючи. Небезпечні маневри селом чоловік здійснював разом із своїм товаришем, який після зупинки автомобіля втік. Водія доставили на експертизу до наркологічного диспансеру. Там лікарі визначили ступінь його сп’яніння. Алкотестер показав 1,98 проміле, при допустимій нормі 0,2, після чого порушник був доставлений до Вінницького райвідділу міліції. Туди ж евакуатором привезли його автомобіль.

На чоловіка складено адміністративні протоколи за ст. 130 – керування автомобілем у нетверезому стані та ст.185 - злісна непокора законному розпорядженню або вимозі працівника міліції, що тягне за собою накладення штрафу від восьми до п’ятнадцяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян, або виправні роботи на строк від одного до двох місяців. Суворе покарання на нього очікує і за керування автомобілем у стані алкогольного сп’яніння - штраф до 3,4 тисячі гривень, або позбавлення прав керування на строк від одного до двох років.

Варто зазначити, що минулого, 2012 року затримано більше 12 тисяч водіїв, які керували транспортом у стані алкогольного сп’яніння. З них 1527 водіїв позбавлено права керування автомобілями, у 1498 чоловік вилучено посвідчення водія, 4215 оштрафовано, 5715 водіям призначено громадські роботи, до 237 застосовано адміністративний арешт. За цей період стягнуто майже 16 мільйонів гривень шрафу. Найстрашніше, що щороку кількість учасникiв дорожньо-транспортних пригод за участі нетверезих водіїв автомототранспорту збільшується. В минулому році їхня кількість зросла майже на 65%, а величина травмованих учасників дорожнього руху збільшилась на 52%. Вже у цьому році нетверезі водії стали учасниками 37 автопригод. У дев’яти з них було травмовано 11 людей.



Переглядів: 3691
Поширень: 0