Там ночував власник машини, Віктор Подкопаєв із Білорусі. Він привіз із Мінська холодильники та морозильні камери ”Атлант”.

— Чоловік прокинувся від болю та задухи, — розповідає 34-річний Олександр Кутовий з центру пропаганди Міністерства надзвичайних ситуацій у Вінницькій області. — Його ноги та куртка горіли. Сторож терміналу почав збивати полум’я ганчіркою. Працівники митниці викликали рятувальників. Вогонь знищив тільки кабіну вантажівки. Якби перекинувся на причеп, міг би вибухнути розгерметизований газовий балон.

Білорус дістав глибокі опіки ніг 3–4 ступенів, опіки обличчя і дихальних шляхів. Синтетичний одяг на ньому розплавився і прилип до шкіри. Постраждало 30% тіла. Водія доправили до опікового центру обласної лікарні.

— Документи на розмитнення Подкопаєву ми оформили одразу, — зазначає начальник терміналу у Вінниці Микола Гончаренко. — Та у нього зламалася машина. Там з електропроводкою були проблеми. Видно, вона й загорілася.

Білорус про випадок говорити відмовився. Лікарі сказали, що він постійно на процедурах, тому на спілкування не вистачає сил.


Переглядів: 2807
Поширень: 0