Як повідомили у Вінницькому Міському Управлінні міліції газеті «МІСТО», у цей день було затримано 19 молодих вінничан. Всі вони прийшли на кладовища вже ввечері – з 20.00 до 24.00. Правоохоронці доставили затриманих молодих людей у відділки та викликали туди їхніх батьків. Деякі батьки були шоковані відомостями про те, де ж були затримані їхні діти. Всі ці дії проводилися з метою профілактики можливих правопорушень, зазначили в міліції.

- Були затримані дівчата та хлопці, віком від 12 до 19 років, - розповідає начальник сектору кримінальної міліції у справах дітей ВМУ міліції Микола Богуцький. – Всі вони навчаються або в пристойних школах, або ж в елітних ВНЗ-ах Вінниці. Як пояснювали діти, вони прийшли на кладовище, оскільки їм там спокійно. Щоправда, одна з затриманих парочок повідомила, що збиралася там кохатися. Зазначили, що на кладовищах якась особлива енергетика. Ще одна дівчинка сказала, що прийшла подивитися, як світяться могили. Правда, ми поки там були ніякого світла від могил не бачили. Не знаю, що вона мала на увазі.

Правоохоронці звернулися до батьків дітей з проханням уважніше ставитися до поведінки неповнолітніх. Адже, кажуть правоохоронці, за оперативною інформацією у Вінниці є прихильники радикальних субкультур. Наприклад й такі, що приносять тварин у жертви на кладовищах. Отже, до дитячих прогулянок по вечорах треба ставитися з особливою увагою. Наразі із затриманими правоохоронці провели профілактичну бесіду. Як такої відповідальності за прогулянки на кладовищах у Кримінальному Кодексі України не передбачено. Втім, є відповідальність, наприклад, за вандалізм.


Переглядів: 3762
Поширень: 0