В одному з вінницьких торгівельних центрів міста Вінниці працівники міліції затримали подружжя, яке намагалось винести повз охорону продукти харчування та речі особистої гігієни без оплати. Затриманих неодноразово протягом року фіксували камери відеоспостережень під час крадіжок, тому охорона закладу підготувалась до їхнього чергового візиту.

Близько дев’ятої години вечора до чергової частини міліції звернувся начальник одного з цілодобових торгівельних центрів міста з повідомленням про те, що охорона закладу затримала чоловіка та жінку, які намагалися викрасти продукти харчування та речі особистої гігієни.

Працівники слідчо-оперативної групи, прибувши на місце виклику з’ясували, що затриманими виявилось подружжя безробітних вінничан. 35-річний чоловік та його 29-річна дружина неодноразово вчиняли крадіжки з цього торгового центру. Свідченням цього є відеозаписи з камер спостережень, на яких зафіксовані злочинні дії правопорушників. Цього разу у сумках та великих кишенях на штанах та сорочках зловмисників опинилися рибні консерви, фісташки, шоколад, ікра, сир, спрей від комарів, шкарпетки, жіночі колготи на загальну суму майже 1 000 гривень. Щоб не привертати увагу працівників центру, подружжя дещо поклало у продуктовий візочок та розрахувалось за цей товар, але виходячи з магазина, спрацювала тривожна сигналізація. Зрозумівши, що вони попалися «на гарячому», чоловік з жінкою дістали з кишень та сумок викрадений товар.

Затримані пояснили, що на такий вчинок їх підштовхнула матеріальна скрута. Роботу вони знайти не могли, а харчуватися якось треба було, тому зважились на крадіжки.

Слідчим відділом міліції розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 185 (крадіжка, вчинена повторно або за попередньою змовою групою осіб). Затриманим загрожує покарання до п’яти років ув’язнення. 



Переглядів: 3060
Поширень: 0