З 20 травня по 15 червня на Вінниччині, як і по всій Україні, співробітники Державтоінспекції спільно з представниками Укртрансінспекції проводять комплекс заходів з профілактики аварійності на пасажирському автомобільному транспорті - «Автобус – 2013».

Лише за перший тиждень відпрацювання співробітники автотехнічної служби ДАІ перевірили 36 суб’єктів господарювання, які надають послуги з перевезення пасажирів. Проведено 4 комплексних відпрацювання, за результатами яких зафіксовано 213 порушень Правил дорожнього руху, із них 204 допущених водіями автобусів. Основними з них залишається перевезення пасажирів понад встановлену кількість, перевищення встановленої швидкості руху, порушення правил зупинки та стоянки, керування водіями автобусів без ліцензійної картки.

Так, 27 травня близько четвертої години дня на клеверному мосту об’їзної дороги обласного центру співробітники ВДАІ м. Вінниці зупинили рейсовий автобус «МАН», який слідував за маршрутом «Київ – Вінниця». При перевірці документів з’ясувалося, що водій перевозив 29 пасажирів без ліцензійної картки, чим порушив вимоги п.2.1 Правил дорожнього руху. Щоб не створювати незручностей пасажирам, інспектори ДАІ супроводили автобус до кінцевої зупинки - залізничного вокзалу, викликавши представників Укртрансінспекції. Там на нього був складений адміністративний протокол за ч.1 ст. 126 КУпаП, що тягне за собою накладення штрафу від тридцяти до тридцяти п’яти неоподаткованих мінімумів доходів громадян (від 510 до 595 гривень). Автобус доставлено на арешт майданчик.

Як свідчать перевірки, проведені в обласному та районних центрах, значна кількість автобусів, що належать фізичним особам, не проходить щоденну перевірку технічного стану. Серйозною проблемою є відсутність контролю з боку автоперевізників за режимом роботи водіїв. Нерідко на маршрути перевезень водії виїжджають без ліцензій, відповідного дозволу та дорожнього листа, що свідчить про їх безконтрольність на маршруті.

Забезпечення безпеки пасажирів – це завжди велика відповідальність. Тож Державтоінспекція Вінницької області сподівається, що водії, які цього ще не зрозуміли , будуть сумлінно ставитися до своєї роботи, дбаючи про безпеку пасажирів.



Переглядів: 2894
Поширень: 0