За цей час інспекторами ДАІ Вінниччини оглянуто більше тисячі двохсот автобусів, у тому числі 150 з них, які здійснюють нерегулярні пасажирські перевезення. Під час перевірок виявлено 53 несправних автобуса із різними порушеннями: заблокованими аварійними входами, несправними завнішніми світловими приладами, шин та коліс. Також зафіксовано 748 порушень Правил дорожнього руху, допущених водіями автобусів. З них два ганебні випадки, коли один водій знаходився за кермом у стані алкогольного сп’яніння, інший - під дією наркотичних речовин.

29 травня близько четвертої години ночі був зупинений автобус «Мерседес - Бенц», щоправда, без пасажирів. Водія цього транспортного засобу ще раніше було позбавлено ліцензії, то ж він використовував автобус для власних потреб. Під час перевірки документів, з’ясувалося, що водій перебуває у стані алкогольного сп’яніння. По даному факту водія притягнуто до адміністративної відповідальності за ст..130 КУпаП, а автобус доставлено на арештмайданчик.

30 травня, державтоінспектори ВДАІ Бершадського РВ УМВС зупинили рейсовий автобус «БАЗ», який слідував за маршрутом «Бершадь - Одеса». В салоні автобуса знаходилося 6 пасажирів. При перевірці документів, правоохоронці звернули увагу на те, що водій вів себе, м’яко кажучи, неадекватно. Щоправда, запаху спиртного не було чути, та рухи його були непевні, очі червоні. Тому йому запропонували пройти експертизу у районній лікарні. Як засвідчили висновки лікарів, водій перед рейсом вживав марихуану. На 35-річного одесита був складений протокол за ч.1 ст. 130 КУпаП, автобус поставлений на арешт майданчик.

Профілактичні відпрацювання показують, що не усі водії автобусів розуміють, що до перевезення пасажирів потрібно ставитися дуже відповідально, щоб не наражати пасажирів на небезпеку. Тому такі перевірки носитимуть постійний характер, запевняють у Державтоінспекції.



Переглядів: 3142
Поширень: 0