Літо… Канікули… Відпочинок… Невід’ємно пов’язані між собою слова для Державтоінспекції асоціюються з турботою про дітей. У позаучбовий період діти опиняються на вулиці. Боляче і страшно, коли дорога забирає життя або здоров’я бодай однієї дитини. Аби запобігти можливим трагедіям, співробітники ДАІ роблять усе від них залежне, обираючи найкращі методи профілактики, щоб не тільки потішити дітлахів веселим дійством, а й нагадати їм про Правила дорожнього руху.

От і сьогодні вартові доріг завітали до дитячого закладу оздоровлення і відпочинку ім. Юлії Рябчинської, що неподалік села Коло-Михайлівка Вінницького району. Тут для малечі уроки безпечної поведінки на вулиці провели їхні однолітки із Гайсинської команди ЮІР «Сигнал». Театральне дійство, яке розгорнулося на сцені табору захопило усіх присутніх, адже ЮІРівці у доступній, цікавій формі підготували тематичну виставу «Зробимо дороги безпечними для дітей усієї планети».

Нагадали дітям Правила дорожнього руху, влаштувавши захопливі конкурси і вікторини співробітники ДАІ. А тих, хто виявив найкращі знання безпечної поведінки на вулиці, нагородили спеціальними грамотами від управління ДАІ. Проте найбільших вражень у хлопчиків і дівчаток викликала сучасна техніка старших друзів. Коли охоронці дорожнього порядку дозволили фотографуватися біля мотоциклів і патрульних автомобілів, дитячим радощам не було меж.

«За усіма закладами оздоровлення і відпочинку дітей, які працюють на Вінниччині, закріплені співробітники Державтоінспекції, - розповів начальник служби профілактики УДАІ УМВС підполковник міліції Володимир Мотичко. – Відповідно до затверджених графіків профілактичною роботою охоплені усі дитячі табори, кожна зміна. Наразі майже при кожній ЗОШ працює дитячий табір відпочинку. В області таких налічується біля восьмисот. Проте жодна дитина не залишиться поза увагою Державтоінспекції».

«Звичайні відвідини перетворилися на свято, - відзначив директор табору Віктор Мартинюк, та подякував інспекторам ДАІ та гайсинським ЮІРівцям за дивовижні години, які вихованці провели з користю».

Гості, зі свого боку, запевнили, що і надалі даруватимуть малечі радість і намагатимуться зробити так, щоб жодна неприємність на дорозі не затьмарила їхнього дитинства.



Переглядів: 8721
Поширень: 0