Після затяжних дощів у Вінниці відновились роботи по ремонту доріг. Комунальні служби продовжили ямковий ремонт та приступили до капітального. Загалом у 2013 році планується повністю відновити асфальтне покриття 10 доріг, ще 7 вулиць будуть відреконструйовані. Загальна площа капітально відремонтованих доріг становитиме 32,4 м2. А тих, які потрапляють під реконструкцію, - 4 кілометри.

На сьогодні капітальним ремонтом доріг займається 5 бригад. Роботи тривають у центральній частині міста (на вулицях Чкалова, Козицького, Верещагіна, Червонохрестівська, Михайличенка). Далі у планах відновлення частини вул. Литвиненко, Д. Нечая та центрального мосту. Окрім капремонту дорожнього полотна, тут будуть відновлені тротуари (загальною площею понад 13 тис. м2). А на вулицях Грушевського та Артинова зараз проводиться реконструкція – ремонтні бригади спочатку замінюють інженерні мережі, після чого буде асфальтуватись проїжджа частина. Такі роботи у цьому році заплановані ще на вул. Медвєдєва, Порика, Скалецького, Писарєва, Ленінградська.

Вінницький міський голова Володимир Гройсман під час об’їзду містом відзначив, що та технологія капітального ремонту асфальтного покриття, яку Вінниця обрала ще сім років тому, виправдала всі сподівання, а дороги, на які був гарантійний термін 6 років, знаходяться у гарному стані. Разом з тим, щоб продовжити їх термін експлуатації, необхідно провести відповідні роботи. «Зараз ми випробовуємо технологію, яка подовжить термін використання доріг і підвищить ефективність їх утримання. Ми зробили невелику ділянку біля підприємства «Вінницяводоканал», і далі подивимось ефективність цієї технології в експлуатації. Якщо все буде добре, то ми будемо її поширювати на тих дорогах, які ми робили 6-7 років назад, аби подовжити їх термін використання».

Щоб дороги міста були у належному стані, ще наприкінці травня з допомогою поточного ремонту було приведено до ладу 95 доріг, які постраждали через перепади температури взимку. Ще потребує відновлення асфальтне покриття на 36 вулицях. На деяких з них ремонтні роботи вже розпочались.



Переглядів: 3745
Поширень: 0