Вінничани, за допомогу у «звільненні» своїх дітей від кримінальної відповідальності, віддають зловмисникам чималі гроші.

Частіше на гачок шахраїв попадають жінки. Зловмисники переважно у нічний час телефонують на мобільний телефон та повідомляють що у когось із рідних виникли проблеми з міліцією. Для того щоб владнати питання та звільнити родича від відповідальності потрібні гроші.

60-річній вінничанці зателефонували на її мобільник та повідомили, що її син скоїв ДТП. Аби вирішити цю проблему, потрібно принести 900 доларів США у призначене місце. Вона повірила, що це був її син просто через стан шоку. Насправді син жінки в той час знаходився у відрядженні за межами міста.

Гроші невідомий наказав передати через дівчину, яка мала прийти на зустріч із жінкою у призначене місце на Хмельницьке шосе. Весь час шахрай тримав свою жертву на зв’язку, не дозволяючи їй покласти трубку. Як тільки гроші були передані, зв\'язок перервався. За якийсь час потерпіла зв’язалася з сином та зрозуміла, що її обдурили. Вінничанці нічого не залишилося, як звернутися з заявою про злочин до міліції.

Працівники міліції з\'ясували, що дзвінок постраждалій був з-за ґрат. Так заробляв засуджений з виправної колонії, виманюючи гроші у довірливих батьків. Правоохронцями відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст. 190 Кримінального кодексу України «Шахрайство». За скоєння такого кримінального правопорушення передбачено максимальне покарання у вигляді обмеження волі на строк до п\'яти років, або позбавлення волі на строк до трьох років.

Схожий випадок стався днями у Вінниці. До 1-го відділу міліції звернувся 48-річний вінничанин, який розповів про те, що невідомий ошукав його дружину. Зловмисник, за вже знайомою схемою, вранці зателефонував на мобільний жінки та, під виглядом допомоги у звільненні з міліції їх 19-річного сина, наказав перерахувати 2 тисячі гривень на рахунок банківської картки. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст 190 Кримінального кодексу України «Шахрайство». Міліція розшукує зловмисника.

Ще однією жертвою могла стати 50-річна жителька Барського району. За такою ж схемою зловмисник пропонував за 2 тисячі доларів США визволити її сина з міліції. Жінка виявилася більш обачною та з’ясувала, що її син перебуває вдома.

Працівники міліції вкотре закликають громадян бути обачними. Не довіряйте особам, які намагаються під будь - яким приводом заволодіти Вашими коштами. Опинившись в подібній ситуації – не зволікаючи, телефонуйте «102». Ваше оперативне повідомлення дозволить правоохоронцям швидко відреагувати і затримати шахраїв.



Переглядів: 777
Поширень: 0