Одним із головних напрямків у розвитку дошкільної освіти в Україні є створення електронної системи запису до дитячих садочків. Це можливість для батьків записати свою дитину в чергу на вступ до дитячого закладу через Інтернет. Як повідомив під час селекторної наради із регіонами віце-прем’єр Олександр Вілкул, єдину електронну систему дитячих навчальних закладів має бути створено у кожній області до початку цього навчального року.

– Ми ставимо завдання створити єдину базу даних дошкільних навчальних закладів у кожному регіоні. Досі батьки записують своїх дітей у чергу в кілька садочків, а створення системи це унеможливить і дозволить більш ефективно контролювати кількість дітей, які знаходяться в черзі, – сказав Олександр Вілкул.

За словами заступника голови Вінницької ОДА Любові Спірідонової, у Вінниці уже функціонує електронна черга до дитсадків.

– 100 відсотків дитячих закладів Вінниці підключено до цієї системи. У розрізі області це становить 7 %. До 1 вересня 2013 року таку систему мають запустити усі районні центри області, включаючи інформацію про дитячі заклади у сільській місцевості. Інформація про заклади буде замкнена у єдиний електронній системі Департаменту освіти і науки Вінницької ОДА, – пообіцяла Любов Спірідонова.

Віце-прем’єр пояснив, що потреба негайного введення електронної системи назріла тому, що за дорученням Президента України, протягом 2013 – 2014 років у дитсадках має бути створено 100 тисяч нових місць.

– Усі діти віком від трьох до шести років мають бути забезпечені якісною дошкільною освітою. Досягти цієї мети можна шляхом створення нових дошкільних навчальних закладів, відновлення тих, які були закриті та створення навчально-виховних комплексів. Також потрібно повернути будівлі дошкільних закладів, які використовуються не за призначенням – таких зараз нараховується понад 660, – зауважив Олександр Вілкул.

Так, у Вінницькій області нині функціонує 748 дитсадків, котрі відвідують 52,5 тисячі дітей. Цьогоріч планується відновити близько 40 садочків, з яких 19 – це ті, котрі призупинили свою діяльність, а 22 – навчально-виховні комплекси. Також додасться ще 28 груп по діючих дитсадках і таким чином область вийде на 1967 нових місць у дошкільних закладах.

Любов Спірідонова повідомила, що обласною владою вжито заходів щодо повернення двох дитсадків у минулому році – на 250 місць, також у Вінниці від Міністерства оборони було передано один дитсадок і один повернули від приватного підприємця.

– Нині таких дошкільних закладів, які підлягають поверненню, немає, тому що у них вже розташовані дитячі притулки, центри реабілітації для дітей з особливими потребами. Тож розширювати мережу дошкільних закладів будемо шляхом створення нових сучасних дитсадків, – зауважила заступник губернатора.



Переглядів: 3096
Поширень: 0