На разі міська рада отримала подання на вісім кандидатів. 26 червня комісія по розгляду матеріалів про присвоєння звання «Почесний громадянин міста Вінниці» визначить того, хто у цьому році отримає відзнаку.

Протягом місяця збиралися подання від трудових колективів, підприємств, організацій, товариств, органів самоорганізації населення та загальних зборів громадян на звання Почесний громадянин міста.

Всього на адресу комісія по розгляду матеріалів надійшло вісім заявок: вчителя з багаторічним стажем Тетяну Хворостовську (посмертно); колишнього міського голову та Заслуженого будівельника України Володимира Ваховського (посмертно); директора школи зі спортивної акробатики Леоніда Голяка; Леонтія Криворучко, який займав керівні посади у Вінницькому обкомі та міськомі (посмертно); Наталію Добринську – чемпіонку Олімпійських ігор у Пекіні; Олега Маршука – вінницького чоботаря; Ірину Саранчу - голову ГО «Паросток» та Зою Ткаченко (посмертно) – водія тролейбуса, яка ціною власного життя врятувала пасажирів від загибелі під час пожежі.

26 червня комісія по розгляду матеріалів про присвоєння звання «Почесний громадянин міста Вінниці» визначить того, хто у цьому році отримає звання. За процедурою кандидатуру, яку визначить комісія, мають затверди виконавчий комітет та депутати міської ради. Почесну відзнаку під час урочистостей з нагоди Дня народження міста вручатиме міський голова. ​



Переглядів: 3288
Поширень: 0