Цьогоріч по співфінансуванню з мешканцями капітально відремонтовано вже більше 3 тисяч квадратних метрів покрівель багатоповерхівок. Та деякі жителі, не думаючи про сусідів верхніх поверхів, влаштовують на дахах пікніки, пошкоджуючи м’які крівлі.

Кілька років у Вінниці діє програма капремонту дахів по співфінансуванню з мешканцями. 30% вартості ремонту оплачують жителі висотки, а 70% - сплачується з міського бюджету. За бюджетні кошти у повній сумі відбувається ремонт дахів тільки аварійних об’єктів або якщо мешканці вирішили створити ОСББ і обрали дах, як один з елементів, капремонт якого здійснюється за рахунок коштів бюджету.

За даними департаменту житлового господарства, у цьому році вже капітально відремонтовано 1720 кв. м м’яких крівель та 1385 кв м - шиферних. Підрядна організація, яка здійснює ремонт, бере на себе гарантійні зобов’язання на 5 років. Протікання крівель після капремонту практично не буває, але іноді мешканці самі пошкоджують покриття, влаштовуючи на дахах пікніки. Кілька таких випадків вже виявлено. Як правило, цим займаються жителі середніх та нижніх поверхів, не розуміючи, що їх відпочинок може спричинити в подальшому пошкодження даху і протікання стелі у сусідів з верхніх поверхів. Пошкоджують крівлі і робітники окремих організацій, встановлюючи супутникові та телевізійні антени. В разі, якщо доведено, що пошкодження крівлі спричинили самі мешканці, підрядна організація не здійснює безкоштовний гарантійний ремонт. Тож департамент житлового господарства просить вінничан розуміти, що дах їхньої спільної оселі – не місце для гулянок та барбекю.

 



Переглядів: 4554
Поширень: 0