2 липня близько 12 години ночі невстановлений водій, керуючи автомобілем «Фіат – Добло» скоїв наїзд на пішохода, який знаходився у стані алкогольного сп’яніння. Потерпілий із численними травмами голови був госпіталізований до нейрохірургічного відділення МКЛ ШМД м. Вінниці.

Аварія сталася, коли водій рухався по вулиці Ленінградській в напрямку вулиці Стеценка. Опитані свідки вказали на марку автомобіля. Державтоінспекцією Вінниччини були негайно вжиті оперативно-розшукові заходи по встановленню винуватця автопригоди. Розшукувану іномарку було знайдено наступного дня в селі Мала Жмеринка, Жмеринського району. Її власник, 21-річний місцевий житель свою провину не заперечував, та пояснив, що втік з місця ДТП, тому що злякався відповідальності. Тепер же йому доведеться відповідати перед законом за ст.. 286 ч.1 КК України (порушення правил безпеки руху або експлуатація транспорту особою з наслідками середньої тяжкості, карається штрафом від двохсот до п’ятисот неоподаткованих мінімумів громадян, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі до трьох років)

Хочеться звернутися до усіх водіїв. Іноді ми стаємо заручниками ситуації, яка виникає без нашого бажання. Проте, завжди потрібно пам’ятати про людяність, сумління та відповідальність за скоєне. Хочеться застерегти деяких водіїв від пагубної звички – полишати місце ДТП. Такими діями ви одразу викликаєте ще більшу підозру і значно обтяжуєте свою провину. Не кажучи вже про те, що самі позбавляєте себе можливості об’єктивної фіксації обставин, які можуть бути вам корисними при визначені винуватця ДТП. І запам’ятайте, рано чи пізно злочини розкриваються і покарання не уникнути.



Переглядів: 3139
Поширень: 0