Про недостачу алюмінієвого профілю загальною довжиною в півкілометра дирекцію одного з вінницьких приватних акціонерних товариств повідомили правоохоронці. Зі складського приміщення, через розбиту шибку загратованого вікна двоє раніше судимих вінничан зуміли викрасти 30, а вдруге - 40 семиметрових металічних рейок.

Затриманим чоловікам 20 та 21 рік. Викрадений алюміній планували «переплавити» у гривні, традиційно, на одному з пунктів прийому металобрухту. Однак, трьох десятків рейок з першої крадіжки здалося замало. У другому поході по метал - норму викраденого збільшили на третину і… не донесли.

Викрадене чоловіки покинули біля смітника, ховаючись від оперуповноваженого працівника міліції.  - Колега повертався додому зі служби, - розповідає начальник сектору кримінальної міліції у справах дітей Сергій Менюк. - Ще не зовсім стемніло і учасники події цілком впізнали одне одного. Тому, влаштовувати втечу та переслідування не було сенсу.

Речові докази, пояснення, протоколи, поняті… Для затриманих процедура далеко не нова. Раніше судимий двадцятирічний учасник злодійського дуету на час скоєння крадіжки відбував випробувальний термін призначений судом, до того ж, розпочався ще один судовий розгляд справи, де обвинуваченою ще в кількох крадіжках є затримана кримінальна двійня.

За підрахунками акціонерного товариства, викрадений алюмінієвий профіль оцінено в 15 тисяч 228 гривень. Слідчими відкрито кримінальне провадження за частиною 3, статті 185 КК України (крадіжка). Вінничанам загрожує позбавлення волі строком від трьох до шести років.



Переглядів: 2874
Поширень: 0