Він зазначив, налагодженню шефської допомоги буде допомагати договір про покращення співробітництва, яке Міноборони підписало з мерами деяких міст та губернаторами областей, повідомляє Корреспондент.net.

- В цьому році шефство набуде іншої тональності, - каже Юрій Єхануров. – На службу на кораблі-тезки братимуть молодих людей, які проживають в тій місцевості, на честь якої і названо корабель.

Мер Вінниці Володимир Гройсман до такої ініціативи поставився з іронією:
- Чудова ідея міністра, - сказав він. - Якби він ще нам дав коштів, щоб ми це зробили – ми б це зробили із задоволенням. Я думаю, щоб було б справедливо, аби міста теж щось віддали Міністерству Оборони, щоб воно нам теж щось відремонтувало. Ми допомагаємо корвету „Вінниця” в рамках своїх можливостей. Але ми розуміємо, що коштів потрібно набагато більше. Водночас і наше міське господарство потребує значної суми коштів. Відповідно, пріоритети залишаються за містом.

Володимир Гройсман зазначив, що поки Міністерство Оборони не зверталося до міської влади із пропозицією про ремонт корвету. Втім, зазначив він, якщо взамін ремонту корвету Міноборони віддасть Вінниці у комунальну власність військовий відомчий садочок – вінницька влада із задоволенням виділить кошти на ремонт корабля.


Переглядів: 3039
Поширень: 0