Нещодавно ми повідомляли про те, що Вінницькі авіатори на реанімаційно-операційному літаку АН-26 “Vita” здійснили аеромедичну евакуацію хворого військовослужбовця ЗСУ.

25 липня, екіпаж реанімаційно-операційного літака Ан-26 “Vita”, бригади транспортної авіації Повітряних Сил, під керівництвом свого командира, льотчика першого класу полковника Олега Нечипорука втретє на цьому тижні здійснив аеромедичну евакуацію тяжко хворих військовослужбовців Збройних Сил України до Головного військово-медичного клінічного центру Міністерства оборони України.

реанімаційно-операційний  літак АН-26 “Vita”

Цього разу, аеромедичну евакуацію тяжко хворого військовослужбовця Повітряних Сил Збройних Сил України солдата служби за контрактом Євгена Глаза було здійснено з міста Керч (АР Крим), де він перебував у відпустці у своїх родичів.

За словами чергового медичної групи бригади військових медиків Військово-медичного клінічного Центру центрального регіону підполковника Андрія Корсуна, оперативно надана медична допомога дала можливість уникнути тяжких ускладнень, спричинених отриманням термічних опіків шкіри.

– Стан хворого, який на той час знаходився у реанімаційному відділенні міської лікарні міста Керч був важким. Через неможливість надати необхідну медичну допомогу у зазначеному медичному закладі Кримського регіону та транспортування хворого наземними засобами, керівництвом Збройних Сил України було прийнято рішення щодо проведення аеромедичної евакуації хворого до Києва, – зазначив підполковник медичної служби Андрій Корсун.

реанімаційно-операційний  літак АН-26 “Vita”

Під час польоту, військові медики здійснювали комплекс медичних заходів, які дозволили безпечно транспортувати військовослужбовця.

Ан-26 “Vita” успішно здійснив посадку на військовому майданчику аеропорту “Бориспіль” і вже надвечір, реанімаційним автомобілем, для подальшого лікування, хворого доправили до Головного військово- медичного клінічного центру Міністерства оборони України. Сьогодні, за словами медиків стан хворого стабільний.

Довідка:

 Реанімаційно-операційний літак Ан-26 “Vita” одночасно може транспортувати чотирьох “лежачих” хворих або 12 поранених у положенні “сидячи”. На літаку є можливість виконувати реанімаційні заходи, інтенсивне лікування та хірургічне втручання. Операційна літака оснащена спеціальним операційним столом, апаратом для штучної вентиляції легенів “Роза-5”, кардіомонітором та кардіостимулятором, а також іншими приладами. У палаті інтенсивної терапії розміщено 4 ліжка для хворих чи поранених, дефібрилятор, портативний апарат для ультразвукових досліджень, шафи для збереження медикаментів, стерильного матеріалу для перев’язок, кожне місце оснащене кисневою маскою, кнопкою викли-ку медперсоналу та додатковим освітленням. В операційній та палаті інтенсивної терапії вмонтовані бактерицидні випромінювачі та кондиціонер-обігрівач. З метою автономної роботи літака встановлено допоміжну електростанцію, яка забезпечує енергоживлення медичної апаратури.



Переглядів: 7755
Поширень: 0